nieuws

citizenM willen binnen vier jaar 20 vestigingen

Hotel

De hotelketen CitizenM wil in 2014 twintig vestigingen in Europa hebben. In de hotels kunnen gasten overnachten vanaf 69 euro. Ze checken dan zelf in via computerschermen die de traditionele receptie in de hotels van CitizenM vervangen.

citizenM willen binnen vier jaar 20 vestigingen

Nederland telt momenteel twee vestigingen van CitizenM, één op Schiphol en de andere staat in Amsterdam zelf, aan de Prinses Irenestraat in Amsterdam Zuid.

Hotel in Londen

De doelstelling van CitizenM wordt kenbaar gemaakt door De Telegraaf. Eerder al liet de hotelketen weten ambities te hebben voor steden als Glasgow, Londen, Berlijn, Praag en Barcelona. De organisatie meldt op haar site dat deze vijf hotels hun deuren zeer waarschijnlijk openen in 2010.

‘We kunnen goedkoop zijn doordat we maar twintig man personeel hebben, het schoonmaken uitbesteden, alleen aan online bookings doen en zo min mogelijk gebruik maken van boekingsbureaus’, aldus Robin Chadha, marketingbaas van citizenM en zoon van de bekende ondernemer Rattan Chadha.

Hotelindustrie ouderwets

Chadha ziet ondanks de recessie voldoende mogelijkheden voor citizenM. ‘De hotelindustrie van nu is ouderwets. Wij vinden die opnieuw uit met gratis wifi en films, lage belkosten op de kamer dankzij internettelefonie, 24 uur per dag kunnen ontbijten en elektronische incheckmogelijkheden. Wij willen de frustratie uit het reizen halen’.

Goedkopere locaties

Chadha vervolgt over de recessie: ‘Er komen nu locaties vrij waar we anders nooit hadden kunnen bouwen. Bijvoorbeeld in Londen, waar de grondprijzen zijn gehalveerd. Anders hadden we daar nooit kunnen zitten’.

Bekijk hier een video van CitizenM

Reageer op dit artikel