nieuws

China zet hotels in voor seksspionage

Hotel

In de meeste Chinese hotelkamers hangen verborgen camera’s en microfoons. Deze worden door de overheid gebruikt om doelwitten te betrappen met een prostituee. Volgens de Canadese beveilingsexpert Brian McAdam worden hotels gebruikt voor seksspionage.

China zet hotels in voor seksspionage

Dat meldt De Telegraaf op basis van berichtgeving in de Canadese krant Vancouver National Post. De constatering is de uitkomst van een beveiligingsconferentie in Canada, waar McAdam zijn toehoorders vertelde dat ‘de Chinese overheid seksspionage gebruikt’.

De beveiligingsexpert kon volgens de Canadese krant niet vertellen of er speciale suites worden gebruikt of dat de camera’s en microfoons op alle kamers hangen. ‘De overheid huurt een prostituee in, zij doet haar werk en de overheid heeft videobewijs waar ze niet heel complex voor hoeven te spioneren’, aldus McAdam in het artikel. ‘Het is gemakkelijk en goedkoop.’

Doel van de methode is onwetende westerlingen op heterdaad te betrappen. McAdam: ‘Invloedrijke mannen die de overheid nodig heeft in een rechtszaak of onderzoek, worden op deze manier gedwongen om mee te werken.’ Hiervoor wordt volgens hem regelmatig seks gebruikt.

McAdam zegt in de Canadese krant dat het goed werkt, ook al suggeren mensen dat ze er niet intrappen. ‘Hoge bedrijfsbestuurders met een zwaar reisschema komen aan in Shanghai of Beijing met een jetlag. Dan hebben ze affectie en liefde nodig en daaraan bezwijken ze.’

Reageer op dit artikel