nieuws

Europa krijgt eerste Mondrian hotel

Hotel

Het hotelmerk Mondrian krijgt binnenkort haar eerste hotel in Europa. In Londen wordt een kantoorpand omgebouwd tot een 360 kamers tellend hotel. Het hotel gaat in 2014 open.

Europa krijgt eerste Mondrian hotel

Eigenaar van hotelmerk Mondrian is het Amerikaanse bedrijf Morgans Hotel Group. Ze starten het Mondrian hotel in het ‘Sea Containers Office Building’ op de Zuidoever van de rivier de Thames. Kosten voor de ombouw bedragen 15 miljoen dollar. Dit meldt hotelbouwplannen.nl.

Een gedeelte van het gebouw zal in gebruik blijven als kantoorruimte. Ook krijgt het pand winkels en restaurants onder haar dak. Het hotel krijgt op de bovenste verdieping een hotelbar met uitzicht over Londen.

De Morgans Hotel Group heeft al twee andere hotels in Londen, de vijfsterrenhotels Sanderson en St. Martins Lane London. Morgans topman Michael Gross laat weten erg verheugd te zijn met de bekendmaking van het nieuwe Mondrian hotel.

De keten heeft al Mondrian hotels in New York, Los Angeles en South Beach.

Reageer op dit artikel