nieuws

Afgebrand Hotel Hamer illegaal bewoond

Hotel

Het voormalige Hotel Hamer in Berg en Dal dat in de vroege maandagochtend door vlammen is verwoest, mocht niet worden verhuurd. De ongeveer 25 Oost-Europeanen die door de brand dakloos zijn geworden, woonden er illegaal. Dat heeft brandweercommandant Frank de Kruijff maandag gezegd.

Afgebrand Hotel Hamer illegaal bewoond

De brandweer was volgens De Kruijff ‘compleet verrast’ door de aanwezigheid van de Polen en Hongaren. Acute noodsituaties deden zich niet voor. De meeste bewoners stonden al buiten toe de brandweer arriveerde. De brand is vermoedelijk in de keuken ontstaan door een wasmachine en droger, aldus De Kruijff.

Volgens de commandant kreeg eigenaar Ballast Nedam al in 2008 te horen dat het oude hotel te onveilig was en dus niet meer voor bewoning in aanmerking kwam. ‘Er mocht wel een kraakwacht in wonen. Er staat bij de gemeente ook maar één persoon op dit adres ingeschreven.’

De brandweer had maandagochtend grote moeite het vuur onder controle te krijgen. Voor de Oost-Europese bewoners is elders onderdak gevonden.

Foto: 112nijmegen.nl

Reageer op dit artikel