nieuws

Betonrot hotel Sofitel Cocagne Eindhoven

Hotel

Hotel Sofitel Cocagne Eindhoven kampt met betonrot. Het vijftig jaar oude gebouw aan de Vestdijk wordt daarom binnenkort voorzien van een nieuwe gevel. De sloopvergunning hiervoor is al afgegeven, overeenstemming over het uiterlijk van de nieuwe geven is er echter nog niet.

Betonrot hotel Sofitel Cocagne Eindhoven

‘We zoeken nog naar een oplossing voor het vervangen van de gevel, zegt de directeur van het Sofitel Cocagne Paul Schuur in het Eindhovens Dagblad. Volgens Schuur zouden eerst alleen de aangetaste delen van de gevel worden vervangen, maar complete vervanging van de gevel kost minder tijd.’

Hotelgevel

Met de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke kwaliteit wordt overleg gevoerd over hoe de nieuwe gevel eruit moet komen te zien. Een ontwerp met aluminium is door de commissie afgewezen.

Totaal 315 kamers

De op handen zijnde verbouwing omvat naast de nieuwe gevel ook de bouw van 55 extra kamers, een tweede restaurant en een aantal vergaderzalen. De uitbreiding gebeurt in de bestaande ruimte. Na de verbouwing telt het hotel 315kamers.

Reageer op dit artikel