nieuws

Blackstone koopt Mint Hotels

Hotel

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone Group is de nieuwe eigenaar van de Mint Hotels. De keten opende in mei hun eerste hotel in Amsterdam. Daarnaast gaat het om zeven hotels in het Verenigd Koninkrijk. De verkoop werd vrijdag bekendgemaakt.

Blackstone koopt Mint Hotels

Blackstone betaalt naar verluidt 950 miljoen dollar (688 miljoen euro) voor de hotelketen. Blackstone is al eigenaar van de internationale hotelketen Hilton. Mint Hotels werd in januari te koop gezet door de Britse bank Lloyds en de oprichters van de keten, de familie Orr.

Mint Hotels is opgericht in 1995 onder de oorspronkelijk naam City Inn en in 2010 gerebrand als Mint Hotels.

De Blackstone Group is een Amsterikaanse investeringsbedrijf gevestigd in New York. De investeerder kocht in juli 2007 ook al de Hilton Hotels op voor ruim 26 miljard dollar. Naast Hilton bezit Blackstone aanzienlijk belangen in de hotelindustrie met onder meer La Quinta Inns en LXR Luxury Resorts. Ook bezit Blackstone de Britse vakantieparken van Center Parcs.

Door de overname komt een eventuele rebranding van Mint naar Hilton in beeld. Hilton beschikt over een uitstekend internationale reserveringssysteem en een populair loyaliteitsprogramma, waarvan Mint Hotels zou kunnen profiteren.

Reageer op dit artikel