nieuws

Bouw Amrâth Hazeldonk van start

Hotel

De eerste paal van de bouw van het nieuwe Amrâth hotel op Hazeldonk Oost is geslagen. Dat gebeurde door wethouder Aarts Engbers van de gemeente Breda op 22 januari.

Bouw Amrâth Hazeldonk van start

Het hotel krijgt 92 driesterrenkamers, een bar met receptie en een ontbijtruimte. Voor maaltijden kunnen gasten terecht bij McDonald’s en La Place, beiden gevestigd in het voormalige Smits Roadhouse. Daarnaast kunnen hotelgasten terecht bij Asian Grill & Noodles, gevestigd in het vroegere grenswisselkantoor.

Gezien de ligging van het toekomstige hotel bij de voormalige grensovergang met België, richt Amrâth zich vooral op de toeristische en zakelijke weggebruiker, afkomstig uit de richting van België. Amrâth-directeur Giovanni van Eijl wil met de bouw van het hotel ‘de entree van Nederland vanuit België’ de herontwikkeling voor Hazeldonk Oost en West voltooien.

Amrâth kocht met de invoering van de euro in 2000 de leegstaande grenswisselkantoren en verhuurd ze aan McDonald’s, La Place, Asian Grill & Noodles en broodjeszaak Delifresh. Jaarlijks passeren ruim 20 miljoen voertuigen de grensovergang. Daarvan bestaat tweederde uit personenauto’s. De Amrâth hotelgroep telt vijftien hotels.