nieuws

Cafébaas maakt kans op titel Beste Onderneming

Hotel

De uitbater van de cafés ’t Arendsnest en Beer Temple, Peter van der Arend, maakt kans op de titel Beste Onderneming van Noord-Holland. Naast Van der Arend’s Meerbier.nl dingen nog meer horeca (gerelateerde) bedrijven mee naar de publieksprijs van deze competitie.

Cafébaas maakt kans op titel Beste Onderneming

Van der Arend (zie foto) is genomineerd met zijn bedrijf Meerbier.nl, waaronder zijn cafés ’t Arendsnest, Beer Temple in Amsterdam en bierproeverijen vallen. ’t Arendsnest heeft alleen Nederlandse bieren (150!) in het assortiment. Het café was in de Misset Horeca Café Top100 2011/2012 een van de sterkste stijgers (van 61 naar 38).

De Amsterdamse ondernemer, tevens een van de weinige bierologen in ons land, scoort ook met ‘zijn’ Beer Temple (‘het eerste Amerikaanse speciaalbiercafé van Europa’) en de bierproeverijen.

Meer nominaties horeca

Van Der Arend richtte overigens in 2002 met Marcel Snater ook de Snaterende Arend Bierbrouwerij op. Ook was hij medegrondlegger van Stichting Bieropleidingen Nederland (Stibon). Al is hij daar vanaf dit jaar slechts zijdelings bij betrokken.

Voor de publieksprijs van Beste Onderneming van Noord-Holland zijn 30 ondernemingen genomineerd, waaronder enkele horeca(gerelateerde) bedrijven. Zoals Conscious Hotels in Amsterdam, Zilte Zoen Groep in Egmond aan Zee en Spa Zuiver in Amsterdam. Het communicatiebureau H2X Communicatiemakers in Heerhugowaard heeft een link naar de foodservice/catering. Mede-initiatiefnemer Ruud Baljé was jarenlang directeur bij Sodexo.

Stemmen kan tot 13 april a.s., de winnaar wordt op 18 april bekend gemaakt.