nieuws

‘Consument zoekt vakantie liefst via internet

Hotel

Vakanties en koopwoningen worden vooral gezocht via internet. Bij het kopen van een auto, gaan consumenten echter liever langs de dealer. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde peilingen onder ongeveer 20.000 bezoekers van Postbank.nl.

‘Consument zoekt vakantie liefst via internet

Meer dan twee derde van de bezoekers zoekt een vakantie via internet, slechts 15 procent gaat in eerste instantie naar het reisbureau. Een kwart van de respondenten zou bij de zoektocht naar een koophuis eerst een makelaar benaderen, 62 procent surft liever vanaf zijn luie stoel.

Dat internet een belangrijke rol speelt bij het zoeken naar een vakantie, komt volgens het Postbank Economisch Bureau onder meer doordat het niet mogelijk is het product uit te proberen, zoals een huis of een auto. ‘Mogelijk surfen huizenkopers meer om zich te oriënteren, omdat er zoveel smaken zijn’, aldus de onderzoekers.

Reageer op dit artikel