nieuws

Crowne Plaza gasten fietsen voor stroom

Hotel

In het Crowne Plaza Copenhagen Towers hotel fietsen gasten hun eigen energie bij elkaar. In ruil krijgen ze een gratis maaltijd, gemaakt van streekproducten.

Crowne Plaza gasten fietsen voor stroom

Het hotel moedigt op deze manier zijn gasten aan om niet alleen fit te worden, maar ook hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd elektriciteit en geld te besparen. Iedere gast die meer dan tien wattuur elektriciteit opwekt, krijgt de gratis maaltijd.

Het fietsen gebeurt op een elektrische fiets in de fitnesszaal. Vanaf juni kunnen de gasten ook de competitie aangaan met de zonnepanelen van het hotel: een wedstrijd wie de meeste elektriciteit produceert. Een iPhone houdt de opgewekte energie bij.

Klimaatneutraal hotel

Crowne Plaza in Kopenhagen wil CO2-neutraal worden. Het hotel kreeg al eerder het EU-certificaat van Groen Gebouw en het Green Key certificaat.

Een gast die 60 minuten lang 30 km per uur fiets produceert ongeveer 100 wattuur. De elektriciteit die de gasten opwekking, wordt opgeslagen in een batterij en naar het stroomnet van het hotel gestuurd.

Reageer op dit artikel