nieuws

Duits cruiseschip in Noorse haven in brand

Hotel

Meer dan zeshonderd mensen zijn zondag van het cruiseschip MS Deutschland gehaald, nadat er brand was uitgebroken. De schip van de Duitse rederij Deilmann lag op dat moment in de haven van de Noorse stad Eidfjord.

Duits cruiseschip in Noorse haven in brand

De brand brak rond het middaguur uit in de machinekamer. De brandweer heeft het vuur nog niet onder controle. Niemand raakte gewond, aldus een zegsman van lokale reddingsdienst. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Eidfjord ligt in de buurt van Bergen, de tweede stad van het land. Toen het vuur uitbrak waren 607 mensen aan boord: 364 passagiers, 241 bemanningsleden en twee Noorse loodsen. De meeste passagiers zijn Duitsers (334), de rest komt uit onder meer Australië, Tsjechië, Hongarije, Israël en Japan.

Reageer op dit artikel