nieuws

Fairmont opent vijfsterrenhotel in Kiev

Hotel

Fairmont Hotels & Resorts heeft deze week een vestiging geopend in Kiev. Twee maanden voor het begin van het EK voetbal in Polen en Oekraïne, komt de teller van vijfsterrenhotels in de Oekraïense hoofdstad daarmee op vijf te staan.

Fairmont opent vijfsterrenhotel in Kiev

Het Fairmont hotel is gelegen in het centrum van Kiev aan de oever van de rivier de Dnepr en telt 258 kamers, waarvan 54 suites, en een restaurant, spa, fitness center, conferentiezaal en balzaal. Kamerprijzen beginnen bij 300 euro.

Fairmont sluit zich aan bij het rijtje van Hyatt, InterContinental, Premier Palace en Opera die in recente jaren hun vijfsterren gezichten vertoonden in Kiev. De miljoenenstad kende zo’n tien jaar geleden nog geen enkel vijfsterrenhotel.

Hilton

De opening van het hotel komt twee maanden voor de start van het Europese kampioenschap. Hilton heeft minder geluk. De bekende keten kent een flinke bouwvertraging in Kiev en moet haar opening uitstellen tot na het EK. Medewerkers van TUI Oekraïne vertelden eerder dat het contract tussen de reisorganisatie en Hilton om deze reden dan ook verscheurd is.

TUI heeft als officiële partner van de UEFA het gros van de kamers in Oekraïne geboekt en voorcontracten met Oekraïense hotels afgesloten. Dit geldt echter niet voor Fairmont. ‘Wij hebben geen contract met TUI’, vertelt een medewerker van de salesafdeling. Goed nieuws voor EK fans: ‘Mensen kunnen bij ons nog gewoon boeken voor het EK. Er is nog ruimte. Alleen voor de finaledag zijn we volgeboekt’, volgens de salesmedewerker.

Stijgende prijzen

De prijzen zullen wel sterk stijgen tijdens het EK, maar niet met een factor zes, zeven, zoals eerder in de media gesuggereerd. Fans van Zweden of Frankrijk – die op 19 juni tegen elkaar aantreden in Kiev – moeten de nacht voor de wedstrijd minimaal €600 neerleggen. Een suite gaat voor €1200 over de toonbank. Volgens de salesmedewerker kan echter nog onderhandeld worden. ‘Het ligt er ook aan wie er boekt. Voor bekenden zullen we minder rekenen.’

Dit eerste Fairmont hotel in Oost-Europa is medegefinancierd door de Oekraïense zakenman Leonid Yurushev, die volgens Oekraïense media ruim €100 miljoen in de bouw pompte. Yurushev heeft tevens geld in Kievs InterContinental vijfsterrenhotel zitten.

Reageer op dit artikel