nieuws

Geen commissie bij Bookingsquare.com

Hotel

De nieuwe boekingssite Bookingsquare.com vraagt geen commissie aan hotels. Ook gasten hoeven geen reserveringskosten te betalen. Volgens oprichter René van Zijp willen hotels af van de wurgcontracten met grote hotelportals. Goden Tulip, Van der Valk en Dorint zijn al ingestapt.

Geen commissie bij Bookingsquare.com

Volgens René van Zijp is de manier van werken van Bookingsquare de trend in e-commerce. ‘Hotels willen af van de wurgcontracten met grote hotelportals, maar ze voelen zich gedwongen om daar aanwezig te zijn. Om hoge fees te vermijden proberen ze om klanten direct bij hen te laten boeken. Daarvoor bieden ze via ons voordeeltjes aan als gratis internet, een fles wijn op de kamer, korting op maaltijden of toegang tot wellness-voorzieningen.’ Bookingsquare.com toont die extra’s onder de vermelding ‘BGB’.

Hotelvoorman van KHN, Frans Hazen, is positief over het initiatief. We willen weer baas over onze bedden en prijzen worden, zegt Hazen tegen het vakblad Reisrevue.

Van Zijp: ‘We verdienen niet aan de reservering, er zijn geen boekingskosten, er zijn geen kosten voor consument of hotelier voor het bij elkaar komen en met elkaar zaken doen. Waar Bookingsquare dan wel aan verdient? Van Zijp: ‘Wij hebben gemeend ons inkomen ‘uit de box’ naast de reservering te moeten zetten. Èlegchos (Hospitality Quality Management Company) is het moederbedrijf van onder meer Bookingsquare. Binnen Èlegchos hebben we diverse tools waar wij geld mee verdienen. Zo hebben we EHI Audit, EHI Consultancy, Reputation en Reputation+.’