nieuws

GT Kerkrade eerste hotel met demontabele wanden

Hotel

Het Golden Tulip in het stadion van Roda JC in Kerkrade is het eerste hotel ter wereld dat is gebouwd met vervang- en verplaatsbare wanden. Dit nieuwe concept voor hotels bespaart volgens de leverancier honderdduizenden euro’s tijdens de bouw.

GT Kerkrade eerste hotel met demontabele wanden

Het Golden Tulip Hotel in Kerkade is compleet nieuw. In zes weken tijd zijn alle hotelkamers, badkamers en gangen in het tachtig kamers tellende hotel gebouwd volgens het Maars | Hotels & Suites-concept. In vier maanden tijd is het casco volledig afgebouwd tot operationeel hotel.

Het bijzondere aan deze wanden is dat ze al in de fabriek zijn afgewerkt, zo laat de leverancier weten. Ze hebben uiteenlopende mogelijkheden, van geïntegreerde technieken, zoals geluidssystemen, beeldschermen, licht, verwarming, kunst en luchtverversing, maar ook haardvuur en aromatherapie voor een bijzonder hotelinterieur.

Algemeen directeur Michael Spetter van Hotel- & Leisuregroep Zuid-Nederland, waarvan het Golden Tulip hotel in Kerkrade deel uitmaakt, is zeer tevreden met het concept. ‘Zonder het product van Maars | Hotels & Suites was het niet gelukt om dit hotel in zo’n extreem korte tijd af te bouwen. Daarnaast zijn we blij dat we tot in lengte van dagen van het exploitatievoordeel kunnen profiteren.’

Het hotel kan op termijn een volledig andere bestemming krijgen. Dat is op korte termijn te regelen. De officiële opening van het Golden Tulip hotel in Kerkrade vindt plaats op woensdag 14 april om 14.00 uur.

Reageer op dit artikel