nieuws

Hoge segment stuwt jaaromzet Accor

Hotel

Accor heeft vorig jaar 7,8 procent meer omzet gescoord met haar hotelactiviteiten. Vooral in het hoge en middensegment nam de omzet sterk toe. In ons land steeg zowel de bezettingsgraad als de gemiddelde kamerprijs met twee procent.

Hoge segment stuwt jaaromzet Accor

Dat meldt Accor. De totale omzet van de internationale keten kwam in 2007 uit op 8.121 miljoen euro, dat is 6,7 procent meer dan het jaar ervoor.

Wereldwijd behaalde de hotels van Accor een omzet van 5.830 miljoen euro. Dat is 7,8 procent meer dan 2006. In het hoge en middensegment nam de omzet met 15,1 procent toe tot 3.370 miljoen euro. De economy hotels plusten 8,4 procent en de economy hotels in de VS daalden fors in omzet (-15,1 procent).

In ons land steeg de kamerbezetting in het hoger en middensegment tot 68,5 procent. Dat is twee procentpunt meer dan vorig jaar. De gemiddelde kamerprijs kwam uit op 114 euro, 2,1 procent meer dan vorig jaar. Accor beschikt in Nederland over 4.249 hotelkamers.

Zie ook

Reageer op dit artikel