nieuws

Hotel in een windmolen

Hotel

Slapen op grote hoogte met een fantastisch uitzicht. Dat kan wellicht in de toekomst in Noorwegen, waar onderzoekers werken aan een hotel in een windmolen. De Noren willen saaie windmolenparken op zee omvormen tot toeristische trekpleisters met naast het hotel ook een spa, museum en andere activiteiten.

Hotel in een windmolen

De windmolens blijven daarnaast gewoon energie opwekken zodat ze een dubbele functie krijgen. Het plan voor het windpark is ontwikkeld door het Noorse architectenbureau ON Office. Het plan draagt nu de titel Turbine City. In deze windstad zijn de grote windmolens met elkaar verbonden via mooi vormgegeven bruggen.

Van dichtbij kunnen toeristen zo de voordelen en het spektakel van een offshore windpark ervaren.

Volgens ON Office kan zo’n attractie de scepsis bij het publiek over windparken wegnemen die volgens het bureau voornamelijk gebaseerd is op vooroordelen en slechte informatievoorziening.

Reageer op dit artikel