nieuws

Hotel van gestapelde zeecontainers

Hotel

Nederland krijgt mogelijk binnen een jaar het eerste hotel van zeecontainers. Het bedrijf Tempohousing heeft vergevorderde plannen om een driesterrencontainerhotel in Nederland neer te zetten.

Hotel van gestapelde zeecontainers

Het zogeheten ‘Cotel’ bestaat uit meerdere op elkaar gestapelde containers en heeft alle faciliteiten van een normaal hotel, zoals een lobby en een ontbijtruimte. De onderneming praat met drie gemeenten, waaronder Amsterdam, over de realisatie van de plannen.

Waarschijnlijk komt het containerhotel ergens in de Randstad langs de Nederlandse kust te staan, aldus een woordvoerder woensdag. Tempohousing heeft in het zuiden van Amsterdam al een studentencomplex neergezet van duizend containerwoningen, het grootste ‘containerdorp’ van Europa.

Het Cotel zou een semipermanent hotel zijn voor vijf jaar. ‘Voor die tijd wordt een vergunning afgegeven’, aldus de zegsman. De realisatie van de accommodatie is mede afhankelijk van gemeentebestuurders. ‘Als zij het nut inzien van het tijdelijk huisvesten van hotelgasten, kunnen we het gebouw snel neerzetten.’

Tempohousing legt nog de laatste hand aan de inrichting van het containerhotel. De onderneming levert alleen het concept en de zeecontainers en geeft de exploitatie in handen van een hotelbedrijf.