nieuws

Hotelkamers Peking tien keer zo duur tijdens Spelen

Hotel

De prijzen van hotelkamers in de Chinese hoofdstad Peking deze zomer stijgen met 400 tot 1000 procent, voorspelt Ctrip.com, China’s grootste hotel boekingssite. Vooral in Augustus, als de Olympische Spelen in de stad gehouden worden, zullen de prijzen pieken.

Hotelkamers Peking tien keer zo duur tijdens Spelen

Veel kamers zijn nu al volgeboekt, de spaarzame die nog over zijn gaan voor woekerprijzen weg. ‘Er zijn nog ongeveer twintig hotels in Peking die voor die periode kamers beschikbaar hebben voor buitenlandse reizigers’, zegt Tang Xiaofeng van Ctrip.com op Hotelnewsrecource.com. ‘Overigens zijn er waarschijnlijk voornamelijk dure suites om uit te kiezen.’

Van de ruim 800 toeristenhotels in Peking zijn er ruim 500 aangesloten bij Ctrip. In heel China zijn dat er ongeveer 2800.

Peking verwacht in augustus zo’n 500.000 toeristen uit binnen- en buitenland. Ook andere Olympische gaststeden in China, zoals Qingdao en Shenyang, verwachten stijgingen van de hotelkamerprijzen. Maar daar gaat het volgens Ctrip om enkele tientallen procenten.

Reageer op dit artikel