nieuws

Hotelmisbruikers op zwarte lijst

Hotel

Hotelgasten die prostitutie bedrijven, rookmelders afplakken, kamers vies achterlaten, stelen of vernielen worden hard aangepakt. Ze komen met naam en toenaam op een zwarte lijst te staan op internet. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) heeft een voorlopige vergunning afgegeven voor het systeem.

Hotelmisbruikers op zwarte lijst

Vier hotels in de regio Breda, te weten de Van der Valk hotels Princeville en Gilze-Rijen, Hotel Mastbosch en Hotel Keyser doen momenteel mee aan een proef en testen het systeem op kinderziektes. Dit schrijft de regionale krant BN De Stem.

Het systeem bevat nu nog gefingeerde namen van gasten. Hotels die zich aansluiting kunnen gemakkelijk achterhalen wat een potentiële gast al dan niet op zijn kerfstok heeft.

Voorlopig gaat het om een proef, maar als het succesvol blijkt, dan kan het systeem in de toekomst worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel