nieuws

ING voorspelt: economische dip treft horeca

Hotel

De horecabranche gaat veel last krijgen van de verwachte dip in de economie. Onzekerheid over banen, een dalende koopkracht en hoge inkoopprijzen zijn daarvoor verantwoordelijk.

ING voorspelt: economische dip treft horeca

Dat staat in het kwartaalbericht sectoren van het ING Economisch Bureau. Volgens het onderzoeksbureau ondervindt de horeca in 2012 de gevolgen van de dalende koopkracht. De beperkte groei – raming is 0,5 procent – moet komen van buitenlandse toeristen.

ING Economisch Bureau voorspelt voor volgend jaar ook zware tijden voor de bouw en de detailhandel. De detailhandel heeft te lijden onder een verder dalend vertrouwen van consumenten en is nog niet in de gelegenheid geweest te profiteren van de aantrekkende wereldhandel.

De grootste groei wordt verwacht in de agrarische sector en de zorg.

Reageer op dit artikel