nieuws

Lectoraat Cityhospitality aan Haagse Hotelschool

Hotel

Den Haag krijgt een Nederlandse primeur met een bijzonder lectoraat: Cityhospitality. De nieuwe lector, dr. Karoline Wiegerink, zal studenten aan de hogere Hotelschool Den Haag over stadsgastvrijheid doceren.

Lectoraat Cityhospitality aan Haagse Hotelschool

Het lectoraat zal tevens als Haags kennis- en onderzoekscentrum over ‘cityhospitality’ en citymarketing’ fungeren en samenwerken met diverse nationale en internationale instituten. De gemeente Den Haag ondersteunt het lectoraat in het kader van het citymarketingbeleid, waarin verbetering van de gastvrijheid een speerpunt is.

Wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing): ‘Met dit lectoraat laat Den Haag zien hoe belangrijk zij gastvrijheid vindt. De afgelopen jaren hebben we hierin veel geïnvesteerd en we kunnen met recht zeggen dat Den Haag een van de meest gastvrije steden van het land is’.

Wim Dooge

Huffnagel vervolgt: ‘Den Haag biedt topservice. Met het lectoraat gaan we nu nog een stap verder: Het lectoraat stimuleert niet alleen studenten, maar iedereen in de stad om na te denken over gastvrijheid, nieuwe ideeën te ontwikkelen en mee te werken’.

Wim Dooge, voorzitter College van Bestuur Hotelschool Den Haag,: ‘Citymarketing en de hospitality-industrie zijn nauw met elkaar verweven. De horeca profiteert van een professionele invulling van citymarketing, anderzijds drukt de wijze waarop de hospitality-industrie invulling geeft aan gastvrijheid een sterk stempel op de stadsbeleving van bewoners, studenten, bezoekers en bedrijven’.

Hotelschool Den Haag

‘Als partner binnen “Leading Hotel Schools of the World” brengt Hotelschool Den Haag theorie, praktijk en onderwijs over dit boeiende fenomeen bij elkaar. Wij zij er trots op dat Den Haag ons de mogelijkheid biedt een nieuw onderscheidend speerpunt op te pakken.’

Lector dr. Karoline Wiegerink is bedrijfseconoom en registermarketeer met ervaring in live communicatie en klantgerichtheid. Gepromoveerd op een onderzoek naar het vakbeursbezoek was zij eerder docent/onderzoeker aan de Erasmus Universiteit en Nyenrode Business Universiteit. Zij combineert haar wetenschappelijk werk met het adviesvak als associate partner bij Holland Consulting Group.