nieuws

Marriott Curaçao moet 74 miljoen gulden opleveren

Hotel

Hoteleigenaar Rif Resort is genoodzaakt het Marriott Resort in Piscadera, Curaçao te verkopen vanwege een overheidsschuld van 91 miljoen Antilliaanse gulden. De verkoop moet minstens 74 miljoen gulden opbrengen, waarna de overheid bereid is om de resterende 17 miljoen kwijt te schelden.

Marriott Curaçao moet 74 miljoen gulden opleveren

Naast een minimaal verkoopbedrag van 74 miljoen gulden (28,3 miljoen euro), eist de Curaçaose overheid ook dat de eigenaar aantoont dat dit verkoopbedrag het maximaal haalbare is, schrijft Zakenreisnieuws.nl.

Overhaast

Om het resort niet overhaast, en daardoor tegen een lager bedrag, te verkopen, overweegt Rif Resort de schuld aan de overheid terug te nemen met financiering van banken. ‘Waardebepaling van het hotel vooraf is in feite onmogelijk omdat die afhangt van de prijs die de hoogste bieder ervoor wil betalen’, aldus Rif Resort-directeur Jeroen Kibbelaar.

Het Bestuurscollege van het eiland heeft wel haast vanwege geldgebrek. In het voorstel, gedaan door het Bestuurscollege, wordt niet vermeld waarom het college bereid is tot de kwijtschelding van 17 miljoen gulden (6,5 miljoen euro).

Right of first refusal

De Eilandsraad moet nog instemmen met het voorstel. Bovendien heeft hotelketen Marriott, die een langdurig contract heeft met Rif Resort voor exploitatie van het hotel, het recht om dit contract op te zeggen als ze het niet eens is met de koper.

Het contract bevat een right of first refusal, wat inhoudt dat Marriott het eerste recht heeft op koop voor de afgesproken prijs met een derde partij.

Meer Marriott berichten: