nieuws

Milieuvriendelijke hotelketen wil fors groeien

Hotel

Conscious Hotels heeft haar tweede hotel geopend. De duurzame en milieuvriendelijke hotelketen heeft nu twee hotels in Amsterdam. De jonge keten wil het huidige aantal van 117 kamers binnen vijf jaar uitbreiden tot een totaal van 500 kamers.

Milieuvriendelijke hotelketen wil fors groeien

De uitbreidingsplannen liggen op tafel voor Nederland en Europa. De doelstelling is om binnen vijf jaar in Nederland en Europa 500 Consious hotelkamers te hebben in stedelijke gebieden. De twee Amsterdamse hotels hebben gezamenlijk 117 kamers.

Het nieuwste Consious Hotel nabij het Vondelpark heeft 81 kamers en is gevestigd in Amsterdam, aan het eind van de Overtoom.

Conscious Hotels is een piepjonge hotelketen, in de zomer van 2010 als hip en ecovriendelijk merk gelanceerd. De groep had één vestiging, het Conscious Hotel Museum Square in de De Lairessestraat in Amsterdam.

Duurzaam hotel

Conscious Hotel Vondelpark heeft het Green Key Gold certificaat, maar gaat veel verder dan dat: alles in het hotel is duurzaam.

Van de tafels van gerecyclede koffie cups, het cradle-to-cradle tapijt, een levende plantenmuur tot aan de personeelskleding, het eco-dak en de biologische wijnen in de bar. De badkampers zijn voorzien van waterbesparende kranen.

Conscious Hotels wil verder groeien. De doelstelling is om binnen vijf jaar in Nederland en Europa 500 Consious hotelkamers te hebben in stedelijke gebieden.

Met filmbeelden: