nieuws

Monumentaal ziekenhuis wordt Eden hotel

Hotel

De Eden Hotel Group (Eden) heeft een huurcontract getekend met Aedes Real Estate (Aedes) voor een nieuw hotelproject in het voormalige Burgerziekenhuis in Amsterdam. Aedes is in 2008 begonnen met de ontwikkeling van het hotel en de planning is in het tweede kwartaal van 2009 met de verbouwing te starten. Naar verwachting opent het ‘Eden Parc Hotel Amsterdam’ in 2010 haar deuren.

Monumentaal ziekenhuis wordt Eden hotel

Bij de verbouwing zullen historische kenmerken, die in de loop der jaren zijn verdwenen, weer terugkomen in en aan het gebouw. Aedes blijft eigenaar van het pand en verhuurt het object aan Eden.

Zesde Amsterdamse hotel van Eden

Het nieuwe Eden Parc Hotel Amsterdam is het zesde Amsterdamse hotel van Eden en krijgt van binnen een uitgesproken ontwerp dat mede geïnspireerd is door het Eden Design Hotel in Maastricht (voormalig La Bergère). Zo komt er een levendig Grand Café met eigen entree dat open zal zijn van ontbijt tot en met diner. Ook aan vergader- en feestaccommodatie ontbreekt het niet. Als de verbouwing voltooid is staat er een comfortabel viersterren hotel met 120 kamers.

‘Wij zijn ons meer dan bewust van de bijzondere historie van het pand en de betekenis hiervan voor vele Amsterdammers. Voor ons een extra grote uitdaging om een vernieuwend hotelconcept te realiseren’, aldus Felix Hillen, Asset Manager van de Eden Hotel Group. ‘Het bijzondere gebouw en de ligging bij het Oosterpark is een mooie aanvulling op onze bestaande drie- en viersterrenhotels hotels in Amsterdam.’

Reageer op dit artikel