nieuws

Natuurgebied Ouddorp krijgt ecologisch hotel

Hotel

Ouddorp krijgt een duurzaam hotel met 120 tot 160 kamers. Het ecologische complex moet komen bij De Punt aan de Grevelingen en gaat bestaan uit twaalf minihotels op kunstmatig aangelegde eilandjes die zijn gegroepeerd rond een hoofdgebouw met congreszalen en een restaurant.

Natuurgebied Ouddorp krijgt ecologisch hotel

Dat meldt Cobouw.nl. DPP Vastgoedgroep uit Zierikzee heeft daarover overeenstemming bereikt met de gemeente Goedereede en natuur- en recreatieschap De Grevelingen.

Warmte uit het Grevelingenmeer en zonne-energie moeten zorgen voor electriciteit voor het hotel. De gebouwen worden opgetrokken uit natuurlijke materialen en ecologen zien erop toe dat het hotel past in het landschap.

Leisurearchitect Tijs Zeelenberg (Port Zeelande, bungalowpark De Efteling) tekent voor het ontwerp. Met het ecohotel willen de initiatiefnemers gasten aantrekken die vooral op zoek zijn naar rust en ruimte.

Over de bouwsom zijn geen mededelingen gedaan, maar eerder werd volgens Cobouw een bedrag van 20 miljoen euro genoemd. De aanbesteding staat op de planning voor de zomer van 2012.