nieuws

Nederland aantrekkelijker door klimaatverandering

Hotel

Klimaatverandering zorgt ervoor dat Nederland een steeds interessantere bestemming wordt voor toeristen. Tussen nu en 2030 verschuiven toeristenstromen in Europa van het zuiden naar het noorden. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Nederland aantrekkelijker door klimaatverandering

Het NRC Handelsblad meldt op basis van een studie van Deutsche Bank dat ons land een potentiële winnaar is door klimaatveranderingen in Europa.

‘Toeristen riskeren liever een dagje regen aan de Nederlandse kust dan het gevaar een week in de bloedhitte van Spanje door te brengen’, zegt analist Eric Heymann van Deutsche Bank in het NRC.

Het onderzoeksrapport meldt verder dat het reizen per trein populairder wordt bij toeristen. Mede omdat brandstofkosten voor vliegverkeer stijgen. Daarnaast scoren landen met een aantrekkelijk aanbod voor fietsers punten, waaronder Nederland.

Vorige week werd bekend dat ijssalons in ons land door de klimaatveranderingen een zonnige toekomst tegemoet gaan. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), het IJscentrum en de Rabobank.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme meldde vorig jaar september in een vooruitblik voor de toerismesector in ons land in 2020 dat klimaatverandering op dit moment geen rol speelt.

Reageer op dit artikel