nieuws

NH start in complex Koolhaas

Hotel

NH Hoteles opent een tweede hotel in Rotterdam. De hotelketen vestigt een viersterren onderkomen in het door Remco Koolhaas ontworpen complex De Rotterdam, dat op de Wilhelminakade komt te liggen.

NH start in complex Koolhaas

Het hotel krijgt 266 kamers en een oppervlakte van circa tweeduizend vierkante meter. NH Hoteles heeft gekozen voor het gebouw De Rotterdam vanwege de centrale ligging en het zakelijke karakter van de Wilhelminapier.

Door het openen van een tweede hotel in Rotterdam wil NH Hoteles haar marktpositie versterken, wat past binnen de groeistrategie van de keten. Het complex De Rotterdam zal naast het NH Hotel ook 220 appartementen, kantoren en horeca omvatten.

De naam voor het gebouw verwijst naar de maritieme geschiedenis van de plek. Het gebouw bevindt zich op de Wilhelminapier waar het voormalige vertrekpunt van de Holland Amerika Lijn was. Vanaf deze pier zijn vele tienduizenden Europeanen naar Amerika vertrokken.