nieuws

Noord-Korea opent hotel voor buitenlandse toeristen

Hotel

Na 24 jaar bouwen gaan eindelijk binnenkort de deuren open van het Ryu-Gyong Hotel in het streng communistische land Noord-Korea. Met het hotel wil het straatarme land meer buitenlandse toeristen trekken.

Noord-Korea opent hotel voor buitenlandse toeristen

Het gebouw telt 105 verdiepingen en er is bijna een kwart eeuw gewerkt aan de driezijdige piramide. Door geldgebrek heeft de bouw een lange tijd stilgelegen.

Met het nieuwe hotel in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang wil het Aziatische land meer toeristen uit het buitenland binnenhalen. Of dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Het gebouw is in erg slechte staat en door het blad Equire omschreven als slechtste constructie ooit.

Daarnaast ontbreekt het aan elke vorm van luxe in het hotel. Gasten moeten bij aankomst hun mobiele telefoon en laptop afstaan. Verder worden contacten met de lokale bevolking ontmoedigd. Op het internet circuleren slechts foto’s van het gebouw. Foto’s van het interieur van de hotelkamers zijn er vooralsnog niet.