nieuws

Novotel komt met whiskyworkshop via iPod

Hotel

In de Nederlandse hotels van Novotel kunnen gasten vanaf 14 december genieten van een virtual whisky tasting. Drie Schotse malts, één iPod en de begeleiding van een gerenommeerde whiskykenner vormen de basis van iTaste.

Novotel komt met whiskyworkshop via iPod

Het gaat volgens Novotel om een uniek concept waarbij hotelgasten voor 12,50 euro kennismaken met de smaak, de eeuwenoude historie en de tradities die Schotland te bieden heeft. Drankenproducent Diageo en Novotel introduceren het vernieuwende product hierna mogelijk ook in het buitenland.

Men neemt plaats aan de bar, vraagt naar de stijlvolle iPod, drukt op play en de whisky tasting gaat van start. Op de bar verschijnen ondertussen drie karakteristieke Schotse malts, die keurig worden neergezet op de bijbehorende ‘flavour map’.

In beeld verschijnt een Nederlandse Schot genaamd Gerrit Duit en de virtuele reis langs de rijke Schotse geschiedenis, talloze proefnotities en wereldberoemde distilleerderijen begint. Virtueel in beeld en geluid natuurlijk, want de malt whisky’s van Oban, Glenkinchie en Talisker zijn levensecht.

iTaste is vanaf 14 december aaanstaande beschikbaar bij alle Nederlandse vestigingen van Novotel. ‘De virtual tasting is ideaal voor een uiteenlopende groep gasten. Voor mensen die een goed glas whisky al kunnen waarderen, maar ook voor beginners’, vertelt Rembert Vonk van Accor Hospitality Nederland.

Reageer op dit artikel