nieuws

Ober meldt nieuws over ‘polonium-thee

Hotel

De ober van het Millennium Hotel in Londen zegt gehinderd te zijn in zijn werk, waarna zeer waarschijnlijk het dodelijke gif in de thee voor ex-KGB’er Alexander Litvinenko werd gespoten. Litvinenko overleed enkele weken later aan de gevolgen van vergiftiging.

Ober meldt nieuws over ‘polonium-thee

Ober Norberto Andrade zegt dit in de krant The Sunday Telegraph. Hij zegt dat hij op 1 november werd gehinderd toen hij een glas gin-tonic op het tafeltje waaraan gezelschap zat, wilde zetten. Achteraf denkt hij dat hij met opzet werd gehinderd, zodat het gif, polonium-210, in de thee van Litvinenko werd gespoten.

Andrade zegt dat hij niet gezien heeft dat het gif daadwerkelijk in de thee is gedaan. Bij het afruimen van het tafeltje viel hem op dat de overgebleven thee van Litvinenko geler en dikker zag dan gewoonlijk.

Litvinenko overleed op 23 november aan vergiftiging met het radioactieve polonium-210. Groot-Brittannië verdenkt een andere voormalig KGB-agent van moord. Maar Rusland wil de man niet uitleveren.

Reageer op dit artikel