nieuws

Onestarisborn kanshebber Misset Horeca Top-100

Hotel

Onestarisborn (Osib) van oud NH-topman Michael Levie is één van de grootste kanshebbers om binnen twee jaar een plek te veroveren in de Misset Horeca Top-100. Het bijzondere hotelconcept opent eind dit jaar een zaak op Schiphol, gevolgd door een vestiging aan de Amsterdamse Zuidas.

Onestarisborn kanshebber Misset Horeca Top-100

Onestarisborn is de werktitel van het nieuwe hotelconcept. Later dit jaar wordt de echte naam onthuld. Kenmerk van het hotel is dat het gaat om een compacte unit met design meubels, een king size bed, luxe linnen, draadloos internet met een flatscreen tv. Alles op nog geen 14 vierkante meter en voor een prijs van pakweg 100 euro.

Verder krijgt een hotelgast een eigen RFID-tag. Hiermee worden de voorkeurinstellingen van de kamers opgeslagen zoals die van elektrische apparatuur, airco en verlichting. Wanneer een Osib-gast in een ander Osib-hotel overnacht, worden de instellingen meegenomen.

Na de eerste twee hotels in en om Amsterdam wil Osib snel een Europese uitrol. Gedacht wordt aan vestigingen in onder andere Barcelona, Madrid, Roma, Istanbul, Stockholm, Moskou, Londen en Milaan.

Bedenker Michael Levie start het concept samen zes ondernemers annex experts. Daarbij ondermeer de vermogende Rattan Chadha, de oprichten van kledingketen Mexx. Levie werd bekend als directeur van NH Hotels. Hij lijfde namens NH enkele jaren geleden dertig Golden Tulip-hotels in. In 2004 vertrok hij bij NH om een eigen hotelketen Emco Hospitality (twee zaken in de VS en één in Huizen) te starten.

Zie ook:
Ons omvangrijke Top-100-dossier