nieuws

OR: ‘Salaris medewerkers GT geen probleem

Hotel

De ondernemingsraad van Golden Tulip is niet bang dat er problemen komen met het betalingen van de salarissen aan de medewerkers van de veertien eigen hotels van Golden Tulip. Deze maand moet naast salaris ook vakantiegeld worden betaald. Vorige maand werd het salaris enkele dagen later dan gebruikelijk overgemaakt.

OR: ‘Salaris medewerkers GT geen probleem

Dat zegt Hans Bout, vice voorzitter van ondernemingsraad van Golden Tulip.

‘We hebben geen angst dat er problemen ontstaan met salaris en vakantiegeld. Dit omdat bij een eventueel faillissement de UWV uitbetaalt. Er zijn contacten met het UWV voor als het nodig is. Tot dusver hebben we hoop dat de bewindvoerders met een goede oplossing komen voor Golden Tulip’, aldus Bout.

Boud laat weten dat intern niet geïnformeerd te zijn over Golden Tulip Noordwijk de Duinen. Het Leidsch Dagblad meldt dat er een huurschuld is van 280.000 euro bij de eigenaar van het gebouw. Verhuurder Aprisco laat bij monde van directeur Harold Beugelink weten dat er een kort geding is geweest en dat Golden Tulip volgende week weg moet zijn uit het gebouw.

Wat betreft Aprisco mag het personeel blijven, schrijft de regionale krant. Hans Bout zegt niet meer te weten dan wat er op internet te lezen is over deze zaak.

De ondernemingsraad zegt blij te zijn met de relatieve radiostilte rond Golden Tulip de afgelopen weken. Wel laat Bout weten dat zo langzamerhand er wel wat duidelijkheid mag komen. ‘Maar liever een goede beslissing een dag later, dan een slechte beslissing een dag eerder’.

Reageer op dit artikel