nieuws

Paasweekeinde trekt veel buitenlandse toeristen

Hotel

Ongeveer 850.000 buitenlandse toeristen hebben dit paasweekend vakantie gevierd in Nederland. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) sprak maandag van een goed resultaat.

Paasweekeinde trekt veel buitenlandse toeristen

Vorig jaar kwamen er 700.000 buitenlandse toeristen naar Nederland. Toen viel het paasweekend vroeger in het jaar en lag er zelfs sneeuw.

Volgens een woordvoerster van het NBTC kwamen de meeste bezoekers als vanouds uit Duitsland. Ook Fransen en Belgen kozen voor Nederland als vakantiebestemming. Wel meldde de woordvoerster dat er dit jaar stukken minder Britten en Amerikanen ons land bezochten.

Volgens de woordvoerster kwamen opvallend veel mensen op de bonnefooi naar Nederland. ‘Vooral aan de kust kwamen er op zondag nog mensen hotels binnenwandelen met de vraag of er nog plaats was.’ De bungalow bleek dit weekeinde het populairste vakantieonderkomen. Volgens het toerismebureau was de overgrote meerderheid van de bungalowparken volgeboekt.

Reageer op dit artikel