nieuws

Postkantoor Middelburg wordt mogelijk hotel

Hotel

Het oude postkantoor in het centrum van Middelburg wordt mogelijk omgebouwd tot hotel. De nieuwe eigenaar en de gemeente houden echter nog een slag om de arm.

Postkantoor Middelburg wordt mogelijk hotel

De Haagse vastgoedbelegger Wilmar Hartman heeft het pand aangekocht, en krijgt het per 1 mei in bezit. ‘Of er een hotel komt, zijn we nog aan het onderzoeken. Dat hangt af van de medewerking van de gemeente en van de kosten. Op dit moment onderzoeken we meer scenario’s’, zegt Hartman in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

Het postkantoor blijft daarna gewoon open, volgens TNT vastgoed. Het kantoor staat al langer te koop, en deze verkoop staat ook los van het voornemen om de postkantoren te sluiten, aldus een medewerker van TNT in de PZC.

‘We zijn al langer bezig om ons vastgoed af te stoten, want in de postkantoren zit nu veel overtollige ruimte. Dat is onrendabel. Wij gaan straks gewoon verder met een huurcontract. Hoe het later precies in zijn werk gaat en wanneer het postkantoor definitief sluit, dat is nog onduidelijk.’

De gemeente heeft nog geen beslissing genomen over de komst van het hotel, laat een medewerker weten. ‘De vestiging van een nieuw hotel staat wel als wens in het coalitieakkoord. Er is alleen nog geen standpunt ingenomen of er op die plaats, in de Lange Noordstraat, ook een hotel mag komen.’

De sluiting en verkoop van de grote postkantoren is muziek in de oren van horecamakelaars. Het zijn vaak monumentale panden op prachtlocaties aan pleinen in binnensteden. Ideaal voor hoogwaardige horeca. De hotel in Middelburg zou overigens niet het eerste horecabedrijf in een voormalig postkantoor zijn.

Reageer op dit artikel