nieuws

Prijzen Japanse luxehotels snel omlaag

Hotel

Hotels.com heeft onderzoek gedaan naar de prijzen van luxehotels in Japan. Daaruit kwam naar voren dat de prijzen van een hotelkamer sinds de tsunami aanzienlijk zijn gedaald.

Prijzen Japanse luxehotels snel omlaag

‘De tarieven van hotels in Tokio zijn momenteel 50 procent lager dan gebruikelijk.’ De bezettingsgraad van Japanse hotels herstelt traag sinds de ramp. Hoteliers proberen gasten te trekken met hoge kortingen. ‘De toestroom van reizigers vanuit Azië trekt geleidelijk aan, maar de vraag vanuit Europa en Amerika blijft achter’, zegt Peter Yoshihara van de website.

Herstel eind van 2011

Vorig jaar was Tokio nog één van de populairste stedenbestemmingen van Nederland, heeft Hotels.com berekend. Yoshihara verwacht dat pas aan het eind van dit jaar duidelijke tekenen van herstel te zien zullen zijn. Maar dan moeten de autoriteiten zich wel roeren.

Tegenstrijdig

‘De huidige berichtgeving vanuit Japan is tegenstrijdig. Reizigers zullen met een eenduidig geluid moeten worden aangespoord het land te bezoeken. Daar ligt een belangrijke taak voor de Japanse overheid.’

Meer over toerisme in Japan na de tsunami

Reageer op dit artikel