nieuws

Raymond Blanc redt Britse appels

Hotel

Raymond Blanc, een bekende Franse kok met een restaurant** in Engeland, heeft een actie opgezet om vergeten appelrassen weer te doen herleven. De kok gaat 20 hectare fruitbomen bij zijn hotel-restaurant the Manoir aux Quat Saisons planten.

Raymond Blanc redt Britse appels

Blanc is niet zo maar een kok die wat appels gaat verbouwen. Hij heeft al 27 jaar twee Michelinsterren voor zijn restaurant in Oxford en de Fransman geniet alom respect in Engeland.

Het idee om de boomgaarden te redden is niet nieuw, maar of het haalbaar is is vraag twee. De afgelopen jaren is de populariteit van bekende import-appelen zoals Golden Delicious, Pink Lady en Fuji erg toegenomen, en worden steeds meer geïmporteerd.

Hierdoor zijn de traditionele oudere Britse boomgaarden langzaam op de achtergrond geraakt. Blanc wil hierin verandering brengen.

Reageer op dit artikel