nieuws

Renovatie in plaats van nieuwbouw bij Krasnapolsky

Hotel

NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam heeft de plannen voor een stuk nieuwbouw aan het hotel vanwege te hoge kosten geschrapt. Wel gaat het bekende hotel op de Dam in het centrum van Amsterdam renoveren.

Renovatie in plaats van nieuwbouw bij Krasnapolsky

NH-directeur Jan Hein Simons stelt in Het Parool dat 150 miljoen euro voor de bouw van een extra vleugel en parkeergarage een te groot bedrag is, ‘ook buiten crisistijd’.

‘We hebben nieuwe plannen gemaakt, die uitgaan van renovatie, niet van nieuwbouw. In vier, vijf jaar steken we toch zo’n zestig miljoen euro in de werkzaamheden. Een groot deel daarvan gaat in de palen zitten. Dat zie je niet’, aldus Simons.

Komende zomer begint de renovatie met het aanpakken van 144 kamers boven de Tuinzaal. Het zijn volgens Simons betrekkelijk kleine, verouderde kamers die niet meer passen bij de uitstraling van het hotel. Wanneer deze renovatie er door is, dan begint de volgende fase; het aanpakken van de andere 334 kamers en de gemeenschappelijke ruimten.

De oorspronkelijke nieuwbouwplannen doet Simons af als ‘het debacle rond de plannen voor Krasnapolsky’. Volgens Simons is er veel te lang over en weer gepraat met ambtenaren, stadsdeel en gemeente.

Reageer op dit artikel