nieuws

Restaurant Het Heerenhuis wil hotel

Hotel

Restaurant Het Heerenhuis in Middenbeemster wil uitbreiden met een hotel. Eigenaar Bas Poel hoopt nog dit jaar de vergunning rond te hebben voor de bouw van 21 kamers op de plek waar achter het restaurant nu het Koetshuis staat.

Restaurant Het Heerenhuis wil hotel

Poel is sinds 2005 eigenaar van Het Heerenhuis en is vanaf het eerste moment druk bezig om zijn restaurant op de kaart te zetten. ‘Dat is een gigaklus, want wil je in de eredivisie koken, zoals hier gebeurt, dan is het moeilijk je zaak winstgevend te krijgen’, aldus Poel in het Noordhollands Dagblad.

‘Alles wordt huisgemaakt, tot de patisserie aan toe, en dan heb je dus ook relatief meer personeel nodig. In mijn ogen hoort bij zo’n bedrijf ook een hotel, dat is Het Heerenhuis vroeger ook al geweest.’

Om de zaak op de kaart te zetten, haalde Poel vorig jaar Imko Binnerts als chef-kok binnen, maar de samenwerking verliep niet zoals Binnerts hoopte. Hij wilde op den duur de zaak overnemen, maar dat was niet waar Poel op aanstuurde. Nu staat Paul de Graaf aan de kachel, met hem gaat Poel er vanuit definitief door te dringen in de culinaire top van ons land.

Als het aan Poel ligt, gaat het achtergelegen Koetshuis tegen de vlakte en wordt het opnieuw opgebouwd, maar dan als hotelaccommodatie. ‘Het Koetshuis wordt dan onderkelderd, zodat we ook ruimte hebben voor feesten. Daarboven komen dan drie lagen met in totaal 21 kamers. Een hotel wordt namelijk pas rendabel bij minimaal 20 kamers.’

Reageer op dit artikel