nieuws

Stuntprijs hotelactie Fletcher en Kruidvat fors omhoog

Hotel

Fletcher en Kruidvat starten dinsdag 20 september weer met hun gezamenlijke hotelactie, de vierde op rij. De bodemprijs voor een hotelvoucher is dit jaar verhoogd van 9,95 naar 12,49 euro per persoon per nacht. Een verhoging van ruim 25 procent. Er zijn 400.000 vouchers beschikbaar.

Stuntprijs hotelactie Fletcher en Kruidvat fors omhoog

Er was in de voorgaande jaren altijd veel kritiek op deze actie vanwege de volgens sommigen absurd lage prijs. Gasten die reserveren betalen het hotel van hun keuze per boeking nog 5 euro aan administratiekosten en toeristenbelasting.

Vorig jaar liet Fletcher-eigenaar Chris Luken al weten dat het de laatste actie zou zijn met de stuntprijs van 9,95 per hotelvoucher. ‘Die prijs kan niet meer uit,’ zei hij toen. ‘Het is nog steeds een hele scherpe prijs,’ zegt Fletcher topman Rob Hermans tegen missethoreca.nl.

Rob Hermans:marketingactie

‘Voor ons blijft het een activiteit om mensen kennis te laten maken met ons product, inclusief onze nieuwe hotels. We doen het ook echt niet het hele jaar door. Mensen kunnen tot eind mei van de actie gebruik maken. In de zomer scoren onze hotels een bezetting van 85 procent. Met deze actie is dat in de winter ook het geval. En veel mensen ontbijten of dineren ook in de hotels van hun keuze.’ Wat de extra f&b omzet is wil Hermans niet kwijt. ‘We doen daar wel onderzoek naar. Maar zoals ik al zei, het blijft een marketingactie. Meer dan omzet en winst maken.’

Marge Kruidvat

Hoeveel marge Kruidvat nog inhoud op de kamerprijs wil Hermans niet vertellen. Wel zegt hij dat het voor de drogist vooral een trafficactie is met de hoop dat mensen meer producten aanschaffen.

De Kruidvat-bonnen zijn geldig van 20 september 2011 tot en met 31 mei 2012, op alle dagen van de week en ook op feestdagen. Maar wel op basis van actiebeschikbaarheid, zo staat op de website van het Kruidvat. Per kamer moeten altijd twee vouchers worden ingeleverd. Klanten mogen maximaal vier bonnen kopen.

Rob Hermans over de beschikbaarheid van de kamers: ‘We kijken welke kamers we overhouden na de reguliere bezetting. Die zetten we apart en gaan mee in de Kruidvat-actie. Dus niet op alle locaties zullen kamers tijdens feestdagen of in het weekend beschikbaar zijn.’

Alle 48 hotels van Fletcher doen mee aan de actie.

Reageer op dit artikel