nieuws

The Grand haalt 12 sterkoks naar Amsterdam

Hotel

Hotel Sofitel The Grand haalt op 7 en 8 november 12 verschillende sterchefs naar Amsterdam in het kader van het Stars, Food & Art Event. Het is de tweede keer dat het hotel dit gastronomische kunstevenement organiseert in samenwerking met culinair journalist Lise Goeman Borgesius. Dit jaar komen er twee chefs meer dan de eerste editie. Thema is dit keer ‘culinary world vision.

The Grand haalt 12 sterkoks naar Amsterdam

Op de twee avonden zullen de sterchefs hun signature dishes koken. Dinsdag 17 juni werden de namen bekend gemaakt van een aantal deelnemende sterkoks. Ze komen uit Frankrijk, Nederland en België. Het gaat om Jean-André Charial (L’Oustau de Baumanière, twee sterren), Stéphane Raimbault (L’Oasis, twee sterren), Christian Le Squer (Ledoyen, drie sterren), Alain Llorca (Le moulin de mougins, twee sterren), Thierry Marx (Cordeillan Bages, twee sterren), Michel Sarran (Michel Sarran, twee sterren), Yves Mattagne (seagrill, twee sterren).

Nederland wordt vertegenwoordigd door Lucas Rive (De Bokkedoorns, twee sterren), Ron Blaauw (twee sterren) en Erik van Loo (Parkheuvel, een ster).

Gasten kunnen op 7 en 8 november genieten van een diner van deze sterrenkoks voor €450 per couvert, inclusief wijnen. Er is plek voor 110 personen per avond.

Op 8 november vindt verder een ‘Chefs table symposium’ plaats. Deze discussie met de 12 chefs staat onder leiding van Jonnie Boer en gaat over de drie nationale keukens.

Reageer op dit artikel