nieuws

‘Topambtenaren negeren declaratieregels voor hotels

Hotel

Topambtenaren van de Nederlandse ministeries overtreden massaal de declaratieregels voor hotelovernachtingen. Ze overnachten in hotels die buiten het budget voor de bestemming vallen. Voor New York is dat bijvoorbeeld 309 euro, voor Brussel 150 euro.

‘Topambtenaren negeren declaratieregels voor hotels

Bij twee op de drie boekingen wordt het toegestane tarief overschreden, meldt RTL Nieuws na onderzoek.

RTL onderzocht ruim honderdvijftig hotelboekingen van de secretarissen-generaal en directeuren-generaal van de verschillende ministeries.

Brussel en New York

Bij meer dan honderd werd het toegestane maximum overschreden, soms tot honderden euro’s per nacht. Zo overnachtte een topambtenaar van Buitenlandse Zaken in New York in een hotelkamer van vijfhonderd euro, terwijl het toegestane maximum 309 euro is. In Brussel wordt het meest een te dure kamer geboekt. Daar is honderdvijftig euro het toegestane maximum, maar wordt vaak overnacht in kamers van boven de tweehonderd euro.

De ministeries laten in een reactie weten dat de overschrijdingen alleen voorkomen als er geen goedkopere hotelkamers beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel