Topman Arco Buijs vertrekt bij NH

Topman Arco Buijs vertrekt bij NH

Topman Arco Buijs van de Spaanse hotelgroep NH Hoteles vertrekt naar de Steigenberger hotelgroep. Per 1 juli krijgt hij er de leiding over de 82 hotels, waarvan er 70 in Duitsland zijn gevestigd. Steigenberger is in Nederland eigenaar van het Kurhaus in Scheveningen.

De Nederlander Arco Buijs (45) werkte negen jaar voor NH Hoteles, een hotelgroep die de laatste jaren fors aan omzet moest inleveren . De laatste 6,5 jaar gaf hij leiding aan de business unit in Nederland, maar was ook area manager voor de gehele Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië en Afrika.

Economische crisis

Wie hem gaat opvolgen bij NH is nog niet bekend. Buijs laat desgevraagd aan Missethoreca.nl weten dat het om een vrijwillig vertrek gaat. ‘Ik vind het ook echt jammer om bij NH weg te gaan, maar deze kans kan ik niet laten lopen. Het is na negen jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. We hebben het ergste van de economische crisis achter de rug, dus dit qua timing ook een goed moment. Ik verlaat de hotelgroep niet op het meest moeilijke moment.’

Bij Steigenberger wordt Buijs CEO, Chief Executive Officer van de complete groep. Samen met de financiële man Matthias Heck vormt hij het nieuwe leidinggevende duo. In plaats van 58 hotels bij NH krijgt hij er bij Steigenberger 82 onder zijn hoede.

Hotelgroep uitbreiden

Eén van zijn taken zal de internationale uitbreiding van de hotelgroep zijn. Buijs: ‘De keten heeft nu 82 hotels, waarvan er 70 in Duitsland zijn gevestigd. Steigenberger wil groeien buiten Duitsland. In eerste instantie in Europese steden, maar wellicht ook daarbuiten. Daar kan ik mezelf goed in vinden. Ik ben een internationale manager en heb gewerkt in acht verschillende landen.’

Carrière Buijs

Na zijn opleiding aan een hotelschool in Zwitserland, begon Buijs zijn carriere bij Hilton. Vervolgens werkte hij bij Dorint en Maritim; in 1995 maakte hij de overstap naar Radisson Sas Hotels & Resorts waar hij leiding gaf aan Italië en Groot-Brittannië.

In 2001 stapte hij over naar NH waar hij in eerste instantie als gm het Geneva Airport hotel leidde. In 2003 werd hij verantwoordelijk voor Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europa.

Hotelmaatschappij Steigenberger is sinds september 2009 eigendom van de Egyptische touroperator Hamed El Chiaty, eigenaar van de Travco Group. Travco - de grootste reisorganisatie in Egypte - is hoofdaandeelhouder