nieuws

Van der Valk-hotel Curaçao verkocht

Hotel

Van der Valk krimpt het hotelbelang op de Antillen flink in. Het familieconcern verkoopt het Plaza Hotel op Curaçao aan een Amerikaanse investeringsgroep. Met de verkoop is een flink bedrag gemoeid.

Van der Valk-hotel Curaçao verkocht

Dat meldt Misset Horeca. De nieuwe eigenaar van het 250-kamers tellende hotel is nog niet bekend. Het zou gaan om een Amerikaanse keten. Naast de overname staat er een flinke verbouwing voor het Plaza Hotel op het programma. Het totaalbedrag wat gemoeid is bij de koop en upgrading bedraagt 45 miljoen dollar.

Van der Valk vestigde zich in 1989 op het zonnige Curaçao. Het Plaza Hotel ligt in het centrum van Willemstad, pal aan het water. Het hotel heeft een gemiddelde bezetting van 70 procent en is daarmee volgens Curaçaose maatstaven een goedlopend bedrijf.

De verkoop van het Plaza Hotel betekent niet het vertrek van Van der Valk van de Antillen. De keten heeft al geruime tijd plannen om op Curaçao een nieuw hotel te bouwen vlakbij het Sea Aquarium aan de oostkant van Wiilemstad. Van der Valk exploiteert daar sinds een paar jaar een strandtent. Daarnaast behoudt Van der Valk het Plaza Hotel op Bonaire.

Reageer op dit artikel