nieuws

Verdachte brandstichting hotel gepakt

Hotel

De politie heeft woensdagochtend een 27-jarige Delftenaar aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in Hotel Les Compagnons Grand Canal in de binnenstad van Delft. De arrestatie volgt enkele uren op brand in het hotel.

Verdachte brandstichting hotel gepakt

Dat heeft een politiewoordvoerster woensdag laten weten.

De recherche onderzoekt of de man ook betrokken is bij andere recente branden in panden in de binnenstad. Omdat die tot onrust leidden, besloten politie en burgemeester Bas Verkerk extra toezicht te houden.

Na de melding van de brand in hotel Grand Canal in de Breestraat begon de politie in de omgeving direct een groot onderzoek. Omstanders meldden het signalement van de man, waarna de politie hem rond 5.15 uur kon aanhouden.

Volgens de politie worden de eigenaren van de panden waar brand is gesticht niet gezien als verdachten. De zegsvrouw wil echter niets kwijt over de relatie tussen de verdachte en de eigenaren van de gebouwen. Ze kan tevens niet zeggen of er nog meer aanhoudingen volgen. Wel blijft het extra toezicht in de stad van kracht.

De brand in het hotel is de vierde brandstichting in Delft in twee weken tijd. In de nacht van zondag op maandag woedde er brand in een studentenhuis annex kamerverhuurbedrijf aan de Voldersgracht.

Eerder werd twee keer brand gesticht in een pand voor studenten aan de Oude Delft. Dat gebouw ligt enkele meters van het hotel waar in de nacht van dinsdag op woensdag brand is gesticht.