nieuws

Vlissingen koopt aandelen Britannia

Hotel

De gemeente Vlissingen heeft de aandelen van Britannia-Waltoren gekocht. Daarmee lijkt een doorbraak mogelijk in de impasse rond hotel Britannia, het jaren geleden gesloten hotel aan de boulevard van de Zeeuwse kuststad.

Vlissingen koopt aandelen Britannia

‘We konden dit niet langer tolereren’, zegt wethouder Piet Polderman in de regionale krant PZC. Polderman doelt op het verkrotten van het leegstaande pand.

De volgende stap van de gemeente is het ontbinden van het koopcontract van Britannia-Waltoren met AVV Beheer. AVV is het vastgoedbedrijf dat het hotel zou kopen van de laatste uitbater. Verwacht wordt dat de contractontbinding nog een lange juridische strijd wordt, schrijft de PZC.

Wethouder Polderman wil nu op zoek naar een koper want het streven is nog altijd om van Britannia een hoogwaardig hotel met appartementen te maken.