nieuws

Zakenreis: vrouw mist kind, man mist vrouw

Hotel

Vrouwen en mannen op zakenreis denken allebei regelmatig aan het thuisfront. Er is echter één verschil: de man op zakenreis mist zijn partner het meest, de vrouw op zakenreis verlangt het meest terug naar de kinderen.

Zakenreis: vrouw mist kind, man mist vrouw

Zowel mannen als vrouwen gaan overigens graag op reis voor de zaak. Dit blijkt uit onderzoek van BDC travel.

De zakenreis scoort een zeven of hoger bij 68,8 procent van 500 ondervraagde zakelijke reizigers. Tien procent geeft de zakenreis zelfs een 9 of een 10. Slechts 17,6 procent geeft het rapportcijfer van een 5 of lager aan de zakenreizen.

wachten luchthaven

Zaken waaraan mannen en vrouwen zich storen tijdens de trip zijn lange wachttijden op luchthavens, vertragingen en te lang van huis weg zijn.

Hotel voldoet niet

Hotels die niet voldoen blijven ook een belangrijk struikelblok. De steeds strengere veiligheidsmaatregelen, gebrek aan praktische voorzieningen zoals werkruimte, internettoegang, enz. en onbeschoft personeel staan ook op de lijst.

Op verzoek van BCD Travel voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau iVox een onderzoek uit bij 500 zakenreizigers, die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis zijn geweest of een zakenreis hebben geboekt.

Reageer op dit artikel