Nieuw compact hotelconcept CityHub start met pilot

Nieuw compact hotelconcept CityHub start met pilot

Nederland krijgt er een bijzonder hotelconcept bij. CityHub is een nieuw concept dat binnen enkele weken een pilot start in Amsterdam. Het gaat om compacte en moderne slaapunits, die in leegstaande kantoorpanden of fabriekshallen kunnen worden geplaatst. De hedendaagse mogelijkheden van social networking via internet vormen een belangrijk onderdeel in de marketing rondom het nieuwe hotelmerk.

Over twee à drie weken worden de eerste vier slaapunits geplaatst in Amsterdam. Ze komen te staan in het appartement van Sem Schuurkens, die samen met Pieter van Tilburg de bedenker is van CityHub.

‘Sem fungeert daarbij als host voor de pilot. We hopen veel feedback te krijgen van onze gasten en zo het concept te verbeteren. Gelijktijdig zijn we in gesprek met een investeerder en een vastgoedbedrijf om te zoeken naar een geschikte locatie in Amsterdam. We zoeken een locatie voor 80 tot 100 units’, aldus Pieter van Tilburg, die tijdens zijn studietijd, twee jaar geleden, op het idee kwam om CityHub te starten.

De slaapunit van CityHub is gemaakt in een l-vorm, zodat er twee units met elk twee bedden in elkaar worden geschoven. De twee units beslaan gezamenlijk acht vierkante meter oppervlakte. Een unit bestaat uit een tweepersoonsbed, een tafeltje, kapstok en zitbankje. Ze worden gemaakt door een bedrijf in Helmond en kunnen zo worden geplaatst in een ruimte waar net als in hostels het sanitair moet worden gedeeld met andere gasten.

CityHub mikt op reizigers uit binnen- en buitenland, die een kort bezoek willen brengen aan Amsterdam. Een overnachting in een unit gaat 40 tot 50 euro per nacht kosten. Van Tilburg verwacht dat het nog wel een jaar duurt voordat de 80 tot 100 units van CityHub operationeel zijn.

‘Uit de pilot hopen we belangrijke feedback te krijgen. Daarnaast zoeken we dus naar een locatie in het centrum van Amsterdam. We krijgen natuurlijk te maken met vergunningen en dat soort zaken, dus ik denk dat het nog een jaartje duurt voordat we echt open zijn’, aldus Van Tilburg.

Sociale media en andere moderne internettoepassingen zoals crowdfunding spelen een belangrijke ondersteunende rol bij de start en uitbouw van CityHub. ‘Gebruikers van de slaapunit krijgen een pasje om de deur te openen. De pasjes zijn weer gekoppeld aan Facebook. Daarnaast is het mogelijk om via een speciale social room op de foto te gaan met een andere CityHub-members en kun je foto’s van elkaar weer delen met je netwerk op Facebook. Verder komen er twitterschermen, waarop informatie komt te staan over de gasten en over wat er te doen is in Amsterdam’.

CityHub wil snel een eigen identiteit creëren in het lage segment. Van Tilburg: ‘Ook denken we aan een internationale uitrol. Het zou mooi zijn om CityHubs te hebben in Parijs, Londen en Milaan. Maar ook in eigen land kan het concept groeien’.