nieuws

Overnachtingen Duitsland fors gestegen

Hotel

Duitsland blijft een populair vakantieland. In de eerste 9 maanden van dit jaar steeg het aantal buitenlandse overnachtingen met 8,6 procent ten opzichte van dezelfde periode van het jaar ervoor. Het aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland steeg met 3,1 procent naar 9,1 miljoen.

Overnachtingen Duitsland fors gestegen

Dat liet het Duits Verkeersbureau weten op basis van cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek. In totaal zijn er in de eerste drie kwartalen bijna 54 miljoen overnachtingen van buitenlandse gasten geteld in verblijven met meer dan tien bedden.

Nederlanders komen het vaakst enkele nachten in Duitsland slapen. Daarna volgen de Zwitsers. Het aantal Zwitserse overnachtingen steeg met ruim 10 procent, aldus het Duitse toerismebureau.

Duitsers komen ook graag naar Nederland. Nederland ontving afgelopen zomervakantie meer buitenlanders dan vorig jaar. Er kwamen in de zomer vooral meer Belgen en Duitsers, liet het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) in september al weten.

Reageer op dit artikel