nieuws

Studenten nemen Hotel Arcen over

Hotel

Vijftig studenten van de Hotelschool Venlo nemen deze week Hotel Arcen over. Ze runnen de receptie, draaien zelfstandig in de keuken, staan in de bediening en maken de hotelkamers schoon. De school wil de studenten op deze manier een unieke praktijkervaring meegeven.

Studenten nemen Hotel Arcen over

Hotel Arcen wordt van 21 tot en met 25 januari volledig gerund door de mbo-studenten van Hotelschool Venlo, de horeca-afdeling van Gilde Opleidingen. De eigenaar van Hotel Arcen heeft deze week geen medewerkers ingeroosterd.

Zeven tweedejaarsstudenten Manager/ondernemer horeca van Hotelschool Venlo vormen vijf dagen lang het managementteam, daarnaast draaien 44 eerstejaars mee als medewerkers. Om met echte gasten te kunnen werken zijn de prijzen aangepast en kost een overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt 30 Euro.

De keukenbrigade wordt begeleid door oud-studenten van Gilde Opleidingen, onder andere Ruud Ververgaard, sous-chef bij Aubergine in Steyl. De studenten van het managementteam werden voorafgaand aan de week elke donderdag in Hotel Arcen voorbereid op hun leidinggevende taken.

De ervaringen van de studenten zijn te volgen via Facebook en Twitter.

Reageer op dit artikel