nieuws

Kamerprijzen Griekse hotels hoger dan vorig jaar

Hotel

Griekse hotels zijn deze zomer duurder dan eerdere jaren, zo meldt hotelzoekmachine Trivago.nl. Vanwege de crisis zijn Griekse accommodaties gedurende de afgelopen jaren gestaag gezakt in prijs. Deze zomer zijn de prijzen echter een stuk sterker gestegen dan verwacht. Prijzen in augustus dit jaar zijn 10 procent hoger dan in 2012.

Kamerprijzen Griekse hotels hoger dan vorig jaar

Voor geruime tijd zijn hotels in Griekenland scherp geprijsd geweest. Afgelopen mei lagen de prijzen nog erg laag, stelt Trivago.nl. Zo koste een hotel in Griekenland toen nog gemiddeld 78 euro, terwijl de maand mei in 2012 nog goed was voor 92 euro, en in 2011 voor zelfs 98 euro.

Sindsdien is Griekenland enorm in prijs gestegen, tot gemiddelden van €131 per nacht in augustus, hoogtes die in 2011 en 2012 niet zijn gehaald. Toen kwamen de prijzen amper of niet boven €120 per nacht.

Trivago.nl meldt: ‘Griekse prijzen pieken altijd in de zomer vanwege de vele toeristen. In de toeristische periode blijkt Griekenland dit jaar qua hotels niet veel last te hebben van de crisis. Vooral buiten de toeristische perioden hebben de hotels het zwaar, dan zijn hotels meer afhankelijk van zakenreizigers’.

Nederland

Voor het eerst in vijftien maanden is de Nederlandse hotelprijs hoger dan het jaar ervoor. Vorig jaar augustus werd voor een hotelkamer gemiddeld €122 betaald, dit jaar is dit €125 (+2%).

Vanwege de vakantieperiode zijn het vooral de toeristische bestemmingen die iets prijziger zijn dan normaal. De grote steden zijn daarentegen een stuk rustiger dan vorige maand. Zo is Maastricht slechts goed voor €101 (-11%), Rotterdam kost slechts 86 euro per nacht (-12%) en Den Haag kost deze maand gemiddeld €105 (-8%).

Amsterdam blijft op hetzelfde prijsniveau hangen, €144 per nacht net als vorige maand. Vergeleken met augustus vorig jaar, toen kosten Amsterdamse hotels gemiddeld €136 per nacht, is dit zelfs 6 procent meer.

Edinburgh de duurste

Van alle grote Europese steden is Edinburgh deze maand het duurst.  Normaal gesproken betalen reizigers het meest per overnachting in Genève, maar vanwege het Edinburgh Fringe Festival is Edinburgh deze maand met 224 euro gemiddeld de duurste stad van Europa. Het Fringe Festival staat bekend als het grootste kunstfestival ter wereld, en legt zich vooral toe op podiumkunsten zoals toneel, dans en zang.

Ook Turijn is deze maand een stuk duurder dan normaal. Vanwege het sportevenement  “World Masters Games” is de Italiaanse stad maar liefst 39 procent duurder dan vorig jaar augustus. Dit sportevenement trekt het dubbele aantal sporters aan vergeleken met de olympische spelen, en anders dan bij de spelen mag iedereen zich inschrijven.

Reageer op dit artikel